Skandináv lottó nyerőszámok

20. hét

Nyerőszámok:

3 7 8 9 10 23 24

Feladási határidő: szerda 18:00

Következő sorsolás: szerda 20:25-től (DunaTV)

A lényeg röviden

A skandináv lottó (más néven heteslottó) szabálya nagyon egyszerű:

35 számból ki kell választanod 7 számot. Minél több számot sikerül eltalálnod a hetente kisorsolt nyerőszámokból, annál nagyobb összeget nyersz.

A minimum, ami fizet: 4 találat. Ekkor a legkisebb a nyereményünk, 5 találatnál több, 6 találatnál még több.

Ezek az összegek azonban eltörpülnek a főnyeremény mellett, amelyet telitalálat (mind a 7 nyerőszám talált) esetén nyerhetünk meg.

A skandináv lottó nyeremény összege ezektől függ:

Játszhatsz kézi vagy gépi kitöltéssel is, vagy segítségül veheted lottószám generátorunkat.

Lottószelvényedet feladhatod lottózókban, okostelefonon, interneten, SMS-ben vagy ATM automatában is.

Szelvényedet hetente is feladhatod, de akár 5 hétre is.

Játszhatsz fix (alap) 7-es lottó játékot is, de akár kombinációs játékot is.

Szeretnél még többet megtudni?

Olvass tovább 🙂
Szelvény kitöltése

A heteslottó szelvény kitöltésénél először is meg kell fontolnod, hogy normál vagy kombinációs lottót szeretnél feladni.

A normál játékot a rövid gyorstalpalóban elmagyaráztuk, de jogosan merülhet fel benned a kérdés:

Mi az a kombinációs lottó?

A kombinációs lottó lényege:

Több számot lehet megadni, mint amennyit a normál játékban. Ilyenkor be kell jelölnöd a fix számokon kívül kombinációs számokat is.

Így kombinációkat kapsz, melyek mindig tartalmazzák a fix számaidat (maximum 6), illetve a fennmaradó helyeken a kombinációs számaidat az összes lehetséges módon.

A számokat ilyen módokon tudod megadni:

skandináv lottó kombinációs lottó lényege

Tehát például ha 0 fix számod van, akkor minimum 8, maximum 11 kombinációs számot választhatsz. 

Második lépésként (miután kiválasztottad, hogy alapjátékot vagy kombinált játékot játszol), el kell döntened, milyen módon szeretnéd kiválasztani a nyerőszámaidat.

Erre 3 mód létezik:

Normál kitöltés: Nincs más dolgod, mint a szelvényen látható 35 számból bejelölni a 7 legszimpatikusabbat.

Gépi kitöltés: Ebben a verzióban nem te választod ki a 7 számot, hanem egy gép tölti ki, véletlenszerűen.

Lottó generátor: Honlapunkon megtalálhatsz egy lottószám generátort, amelynek segítségével könnyedén legenerálhatod 1 kattintással a heti nyerőszámaidat.

Több lottót is feladhatsz egyszerre, ha meg szeretnéd növelni a nyerési esélyeidet. Egy lottószelvényen tíz játékmező található, X-el kell megjelölnöd a számaidat.

Lehetőség van még arra is, hogy ne kelljen minden héten új szelvényt feladnod. Ez esetben 5 hetes lottót veszel, így a nyerőszámaid minden héten ugyanazok lesznek, 5 héten keresztül.

A skandináv lottó szelvényen egyébként találni fogsz egy másik szerencsejátékot is, melyet nyugodtan megjátszhatsz: Ez a joker.
Lottó feladás

Amikor sikeresen kiválasztottad a számaidat, és hogy hány játékmezőt szeretnél megjátszani hány hétig, nincs más dolgod, mint feladni a lottószelvényt.

Ezt többféleképpen is megteheted:

Amennyiben kiválasztottad a neked szimpatikus módot, és kíváncsi vagy, hogy pontosan hogyan is kell feladni, olvasd el cikkünket, amelyben lépésről-lépésre megmutatjuk neked.

Fontos, hogy a játékban vannak megkötések (pl.: csak a 18. életévét betöltött felnőttek vehetnek részt a szerencsejátékban). Amennyiben még több információt szeretnél tudni a részvételi szabályzatról, azt ide kattintva érheted el.


Lottó feladási határidő

Meddig lehet skandináv lottót feladni?

Az 7-es lottó esetében a szelvényeket csütörtök hajnali 5 órától a következő szerda délutánig, 18:00-ig lehet feladni.

Amennyiben kíváncsi vagy más lottó játékok feladási határidőire (vagy csak nem akarod mindegyik időpontot fejben tartani), mentsd el a könyvjelzőid közé lottószám és szerencsejáték oldalunkat: Kattints ide!

Sorsolás

A skandi lottó sorsolás minden szerdán 20:25-től látható a Duna TV-n.

Bárki, aki legalább 7 mezővel játszik az adott héten, akár számhúzónak is pályázhat (vagy ötöslottót, hatoslottót játszik minimum 1000 Ft értékben). A pályázók közül kisorsolnak 3 embert, akiket meghívnak az élő adásba, hogy aztán kisorsolják közülük a végleges számhúzót.

A tényleges számhúzó játékos 200.000 Ft-ot vihet haza, a többi 2 élő adásba meghívott ember pedig 30 ezer Ft fájdalomdíjjal gazdagodhat.

Amennyiben számhúzónak jelentkeznél, olvasd el a témában írt cikkünket.

Nyeremény

Minél nagyobb találatról beszélünk, annál kisebb az esélye a nyerésnek. Ezért a nyeremény is akkor a legnagyobb, amikor a legtöbb számot találjuk el.

Ennek az egyik oka az, hogy nagy találat esetén kevés emberrel osztozunk a nyereményen. Amíg a főnyereményt általában 1 ember nyeri meg, addig a 6-os találatot már gyakran 100-nál is több. Ekkor a nyereményalap annyi felé osztódik, ahány 6-találatos nyertes van (példánkban 100-zal osztódik).

Amennyiben egy éven belül senki sem viszi el a főnyereményt, akkor az aktuális nyereményt az utolsó héten felosztják a többi nyertes között.

Ha kíváncsi vagy az adott hét friss főnyereményére, azt mindig megtalálod oldalunkon.

Részletesebb információkat is kérhetsz a nyereményről telefonon a játékszervezőtől a +361 224 2600 számon.

Amennyiben nyertél, 90 nap áll rendelkezésedre, hogy felvedd a nyereményt.

Ha 200 ezer Ft alatti összeget nyersz (kisnyeremény), úgy nem szükséges külön eljárás. Ez esetben bármelyik lottózóban beválthatod a nyereményedet, vagy elektronikus játék esetén automatikusan jóváírják az egyenlegedben, sms regisztrációt követően pedig visszautalják neked.

200 ezer Ft feletti összeg esetén (nagy összegű nyeremény) már nyereményigénylési nyomtatványt kell benyújtanod bármely értékesítőhelyen, lottózóban. Ezután átutalással teljesítik számodra a kifizetést.

5 millió Ft feletti összeg esetén telefonon kell jelentkezni:

Még több információért (pl.: milyen adatokat kell megadnod a nyeremény átvételekor, stb.) olvasd el az erről szóló cikkünket!Heteslottó ára

2019 a hatoslottó ára 250 Ft volt. 2020-tól ez 300 Ft-ra emelkedett. Ez az alapjáték.

Amennyiben a teljes szelvényt meg szeretnénk játszani (mind a 10 mezőt), úgy 3000 Ft (300 Ft x 10), illetve az 5 hetes is nyilvánvalóan 5-el szorzódik, tehát az 5 hetes alapjáték ára 1500 Ft (300 Ft x 5).

Kombinációs játék esetében az ár az adott kombinációktól és a megjátszott számok mennyiségétől függően változhat: lehet akár 2500 Ft, de akár több százezer Ft is.

Statisztika (nyerési esély)

A nyerési esély (annak az esélye, hogy legalább 4 találatot érsz el) 1 a 27-hez. Ez azt jelenti, hogy ha egy ember legalább 4-es találatot akar elérni (mindenképpen nyerjen valamennyit), akkor 27 lottófeladási alkalom szükséges hozzá, hogy ez megtörténjen.

Ez elég jól hangzik.

Azonban ez a legvalószínűbb nyeremény, a találatok szerinti nyerési esélyek így néznek ki:

TalálatNyerési esély
71 : 3 362 260
61 : 17 154
51 : 424
41 : 29

Skandináv lottó statisztikák

Itt találod meg az elmúlt évek skandináv lottó statisztikáit:

Skadináv lottó statisztika

Skandináv lottó nyerőszámok gyorsan, egyszerűen – mindig frissen

Amennyiben értesülni szeretnél az e heti, aktuális nyertes számokról (bármely szerencsejátékról, pl.: luxor, eurojackpot, vagy akár gépkocsinyeremény) mentsd el könyvjelzőként az oldalunkat!