Kenó nyerőszámok

39. hét, 2. nap

Nyerőszámok:

5 8 13 18 19 22 29 32 37 39 40 43 45 51 60 61 69 70 71 80

Feladási határidő: minden nap 19:00

Következő sorsolás: Minden nap - este (M1)

A játékszabály röviden

A Kenó szabályok nagyon egyszerűek:

80 számból ki kell választanod minimum 1, maximum 10 számot.

Minél több számot sikerül eltalálnod a naponta kisorsolt nyerőszámokból, annál nagyobb összeget nyersz. De akkor is nyersz, ha 4 számnál többet jelöltél meg, és egyetlen egyet sem találsz el.

Itt tehát nem csak a találattal, hanem a találat hiányával is tudsz nyerni.

Ha szeretnéd részletesebben megérteni a szabályokat, ugorj a “Szelvény kitöltése és értelmezése” részhez.

A Kenó nyeremény (a legtöbb más lottóval és szerencsejátékkal ellentétben) nem függ attól, hogy mennyien játszottak az adott napon, vagy hányan találták el a számokat.

A nyeremény összege ezektől függ:

Ha szeretnéd részletesebben megtudni, hogy hány szám után mennyit nyerhetsz, a “Nyeremények” részben találsz választ a kérdésedre.

Játszhatsz kézi vagy gépi kitöltéssel is, vagy segítségül veheted lottószám generátorunkat.

Lottószelvényedet feladhatod lottózókban, okostelefonon, interneten, SMS-ben vagy ATM automatában is.

Játszhatsz fix (alap) Kenó lottó játékot is, de akár kombinációs játékot is.

Szeretnél még többet megtudni?

Olvass tovább 🙂
Szelvény kitöltése és értelmezése

Első lépés: A szabály megértése részletesen

10 játéktípus közül tudsz választani. Ezek adják meg a Kenó szabályát: Tehát azt, hogy milyen esetben nyersz. A 10 játéktípus a következő:

  1. játéktípus: 1 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha azt kihúzzák a nyerőszámok között.
  2. játéktípus: 2 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha mindkettőt kihúzzák a nyerőszámok között.
  3. játéktípus: 3 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább kettőt kihúznak a nyerőszámok között.
  4. játéktípus: 4 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább hármat kihúznak a nyerőszámok között.
  5. játéktípus: 5 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább hármat kihúznak a nyerőszámok között.
  6. játéktípus: 6 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább négyet kihúznak a nyerőszámok között VAGY ha egyetlen számodat sem húzzák ki.
  7. játéktípus: 7 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább négyet kihúznak a nyerőszámok között VAGY ha egyetlen számodat sem húzzák ki.
  8. játéktípus: 8 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább ötöt kihúznak a nyerőszámok között VAGY ha egyetlen számodat sem húzzák ki.
  9. játéktípus: 9 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább ötöt kihúznak a nyerőszámok között VAGY ha egyetlen számodat sem húzzák ki.
  10. játéktípus: 10 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább ötöt kihúznak a nyerőszámok között VAGY ha egyetlen számodat sem húzzák ki.

Azt, hogy az egyes esetekben mennyit nyersz, a “Nyeremények” részben tudhatod meg.

Most, hogy már ismered a Kenó alapszabályát, a Kenó szelvény kitöltésénél először is meg kell fontolnod, hogy normál vagy kombinációs lottót szeretnél feladni.

A normál játékot gyorstalpalóját megkaptad, de jogosan merülhet fel benned a kérdés:

Mi az a kombinációs kenó szelvény?

A kombinációs kenó lényege:

Több számot lehet megadni, mint amennyit a normál játékban. Ilyenkor be kell jelölnöd a fix számokon kívül kombinációs számokat is.

Így kombinációkat kapsz, melyek mindig tartalmazzák a fix számaidat, illetve a fennmaradó helyeken a kombinációs számaidat az összes lehetséges módon.

Egy példán bemutatva:

Ha te az 1-es játéktípust szeretnéd megjátszani, akkor az alapjátéknál ez azt jelentené, hogy csak egyetlen számot jelölhetsz meg. Akkor fogsz nyerni, ha a számodat kihúzzák a 20 nyerőszám között.

A kombinációs játéknál is akkor fogsz nyerni az 1-es játéktípusban, ha kihúzzák, de annyi változik, hogy nem csak 1 számot jelölhetsz meg. Megjelölhetsz 2-t, de akár 10-et is. Bármelyiket kihúzzák, nyersz. Mivel 1-es játéktípust játszol, elég, ha csak az egyik számodat húzzák ki. Tehát a szabályaid ugyanazok, de a megjátszott számaid száma sokkal több. De éppen ezért a várható nyereményed jóval kevesebb, mivel sokkal nagyobb esélyed van nyerni.

Egy másik példa:

Tegyük fel, hogy most a 6-os játéktípust szeretnéd megjátszani. Az alapjáték esetében ez azt jelentené, hogy 6 számot jelölhetsz meg, és akkor nyersz, ha legalább négyet kihúznak VAGY akkor, ha egyetlen számodat sem húzzák ki.

A kombi játéknál is ezekben az esetekben nyersz, de NEM CSAK 6 számot jelölhetsz meg, hanem minimum 7-et, maximum 10-et. Ismét nagyobb esélyed van nyerni, de emiatt drágább lesz a szelvényed is, illetve a nyereményed összege kisebb.

Még egy utolsó tudnivaló:

Ha kombinált szelvényt játszol, mindig egyel több számot játszhatsz meg minimum, mint amennyit az alapjátéknál megjátszhatnál, és maximum 10 számot tudsz.

Tehát például ha 1-es játéktípust játszol, akkor minimum 2, maximum 10 számot játszhatsz meg. Ha 5-ös játéktípust, akkor pedig minimum 6, maximum 10 számot.

Most, hogy megértetted az alapszabályokat (1. lépés) és a kombinációs Kenó lényegét (2. lépés), már csak egyetlen teendőd van.

Harmadik lépésként (miután kiválasztottad, hogy alapjátékot vagy kombinált játékot játszol), el kell döntened, milyen módon szeretnéd kiválasztani a nyerőszámaidat.

Erre 3 mód létezik:

Normál kitöltés: Nincs más dolgod, mint a szelvényen látható 80 számból bejelölni a játéktípustól függően minimum 1, maximum 10 legszimpatikusabbat.

Gépi kitöltés: Ebben a verzióban nem te választod ki a számot/számokat, hanem egy gép tölti ki, véletlenszerűen.

Lottó generátor: Honlapunkon megtalálhatsz egy lottószám generátort, amelynek segítségével könnyedén legenerálhatod 1 kattintással a heti nyerőszámaidat.

Nagyobb szorzóval is feladhatod a Kenót, ha meg szeretnéd növelni a nyereményed összegét. Duplázhatod a tétedet, triplázhatod, négyszerezheted, de akár ötszörözheted is. Ekkor nyilván a szelvény ára is arányosan drágul.

Egy lottószelvényen három játékmező található, legalább egy mező kitöltésével tudsz indulni a szerencsejátékban.

Lehetőség van még arra is, hogy több sorsoláson is részt vegyünk. Ez esetben jeleznünk kell a szelvény mellett.

A Kenó szelvényen egyébként találni fogsz egy másik szerencsejátékot is, melyet nyugodtan megjátszhatsz: Ez a joker.
Lottó feladás

Amikor sikeresen kiválasztottad a számaidat, és hogy hány játékmezőt szeretnél megjátszani hány sorsoláson, nincs más dolgod, mint feladni a Kenó szelvényt.

Ezt többféleképpen is megteheted:

Amennyiben kiválasztottad a neked szimpatikus módot, és kíváncsi vagy, hogy pontosan hogyan is kell feladni, olvasd el cikkünket, amelyben lépésről-lépésre megmutatjuk neked.

Fontos, hogy a játékban vannak megkötések (pl.: csak a 18. életévét betöltött felnőttek vehetnek részt a szerencsejátékban). Amennyiben még több információt szeretnél tudni a részvételi szabályzatról, azt ide kattintva érheted el.


Feladási határidő

Meddig lehet Kenót feladni?

A szelvényeket minden nap hajnali 5 órától estig, 19:00-ig lehet feladni.

Amennyiben kíváncsi vagy más lottó játékok feladási határidőire (vagy csak nem akarod mindegyik időpontot fejben tartani), mentsd el a könyvjelzőid közé lottószám és szerencsejáték oldalunkat: Kattints ide!

Sorsolás

A Kenó sorsolás minden nap este látható az M1-en.

Nincs lehetőség számhúzónak jelentkezni, mert a sorsolás felvételről megy és gépi.

De amennyiben számhúzónak jelentkeznél egy másik lottóhoz (Ötöslottó, Hatoslottó, Skandináv lottó), olvasd el a témában írt cikkünket.

Nyeremény

A Kenó különbözik a legtöbb játéktól, hiszen nincs nyereményalap, amelyen osztozkodnunk kellene más játékosokkal. Így más játékosok eredményei egyáltalán nem befolyásolják a miénket.

A nyereményedet ezért más szempontok befolyásolják:

Alaptétet játszol meg, vagy szorzóval.

A “Szelvény kitöltése és értelmezése” résznél olvashattad, hogy a feladásnál mindig kiválaszthatod, hányszoros szorzót raksz az alaptétedre. Ez lehet 2x, 3x, 4x, de akár 5x is. Ez esetben természetesen a szelvény ára is arányosan nőni fog.

Emellett ez a táblázat megmutatja, hogy az egyes játéktípusokhoz és nyerőszám mennyiségekhez mennyivel szorzódik még a nyereményed:

Találatok számaJátéktípus
10987654321
101 000 000 x
98 000 x100 000 x
8350 x1 200 x20 000 x
730 x100 x350 x5 000 x
63 x12 x25 x60 x500 x
51 x3 x5 x6 x20 x200 x
42 x3 x10 x100 x
32 x2 x15 x
21 x6 x
12 x
02 x2 x1 x1 x1 x

Ha kíváncsi vagy az adott hét friss nyerőszámaira, azt mindig megtalálod oldalunkon.

Részletesebb információkat is kérhetsz a nyereményről telefonon a játékszervezőtől a +361 224 2600 számon.

Amennyiben nyertél, 90 nap áll rendelkezésedre, hogy felvedd a nyereményt.

Ha 200 ezer Ft alatti összeget nyersz (kisnyeremény), úgy nem szükséges külön eljárás. Ez esetben bármelyik lottózóban beválthatod a nyereményedet, vagy elektronikus játék esetén automatikusan jóváírják az egyenlegedben, sms regisztrációt követően pedig visszautalják neked.

200 ezer Ft feletti összeg esetén (nagy összegű nyeremény) már nyereményigénylési nyomtatványt kell benyújtanod bármely értékesítőhelyen, lottózóban. Ezután átutalással teljesítik számodra a kifizetést.

5 millió Ft feletti összeg esetén telefonon kell jelentkezni:

Még több információért (pl.: milyen adatokat kell megadnod a nyeremény átvételekor, stb.) olvasd el az erről szóló cikkünket!Kenó ára

Jelenleg (2020-ban) a Kenó ára 200 Ft. Ez az alapjáték.

Amennyiben a teljes szelvényt meg szeretnénk játszani (mind a 3 mezőt), úgy 600 Ft (200 Ft x 3), illetve a sorsolások száma is befolyásolja. A 3-sorsolásos játékot 3-al kell szorozni, így az alapjáték ára 600 Ft lesz (200 Ft x 3).

Kombinációs játék esetében az ár az adott kombinációktól és a megjátszott számok mennyiségétől függően változhat: lehet akár 2500 Ft, de akár több tízezer Ft is.

Statisztika (nyerési esély)

A nyerési esély (annak az esélye, hogy legalább 1 találatot érsz el) 1 a 4-hez. Ez azt jelenti, hogy ha egy ember legalább 1-es találatot akar elérni (mindenképpen nyerjen valamennyit), akkor 4 kenófeladási alkalom szükséges hozzá, hogy ez megtörténjen.

Ez elég jól hangzik.

Azonban ez a legvalószínűbb nyeremény, a találatok szerinti nyerési esélyek így néznek ki:

Találatok számaJátéktípus
10987654321
101 : 8 911 711
91 : 163 3811 : 1 380 688
81 : 7 3841 : 30 6821 : 230 115
71 : 6211 : 1 6901 : 6 2321 : 40 979
61 : 871 : 1751 : 4231 : 1 3661 : 7 753
51 : 191 : 311 : 551 : 1161 : 3231 : 1 551
41 : 191 : 351 : 831 : 326
31 : 121 : 231 : 72
21 : 71 : 17
11 : 4
01 : 221 : 161 : 11 1 : 81 : 6

Kenó nyerőszámok gyorsan, egyszerűen – mindig frissen

Amennyiben értesülni szeretnél az e heti, aktuális nyertes számokról, mentsd el könyvjelzőként az oldalunkat – hogy egyetlen kattintással elérhetővé tedd: Kattints ide!