Eurojackpot nyerőszámok

25. hét

Nyerőszámok:

4 2 22 24 30 40 5

Feladási határidő: péntek 19:00

Következő sorsolás: péntek 21:00-22:00 (Helsinki, Finnország)

A játékszabály röviden

Az Eurojackpot (más néven Eurolottó) szabálya nagyon egyszerű:

Két sorsológömbből húzzák ki a nyerőszámokat. Az egyikben 1-től 50-ig megszámozott golyók, a másikban pedig 1-től 10-ig megszámozottak. 

Tehát 5 normál számot kell kiválasztani 1 és 50 között, és további 2 Euro-számot 1 és 10 között!

Minél több számot sikerül eltalálnod a hetente kisorsolt nyerőszámokból, annál nagyobb összeget nyersz.

A minimum, ami fizet: 2+1 találat (2 normál, 1 Euro-szám találat). Ekkor a legkisebb a nyereményünk, 1+2 találatnál több, 3+0 találatnál még több, és így tovább. Ezt részletesebben kifejtjük a “Nyeremények” menüpontban.

Ezek az összegek azonban eltörpülnek a főnyeremény mellett, amelyet telitalálat (mind az 5 normál és 2 Euro-nyerőszám talált) esetén nyerhetünk meg.

Az Euro lottó nyeremény összege ezektől függ:

Játszhatsz kézi vagy gépi kitöltéssel is, vagy segítségül veheted lottószám generátorunkat.

Lottószelvényedet feladhatod lottózókban, okostelefonon, interneten, SMS-ben vagy ATM automatában is.

Játszhatsz fix (alap) Eurojackpot lottó játékot is, de akár kombinációs játékot is.

Szeretnél még többet megtudni?

Olvass tovább 🙂


Szelvény kitöltése és értelmezése

Az Eurolottó szelvény kitöltésénél először is meg kell fontolnod, hogy normál vagy kombinációs lottót szeretnél feladni.

A normál játékot a rövid gyorstalpalóban elmagyaráztuk, de jogosan merülhet fel benned a kérdés:

Mi az a kombinációs lottó?

A kombinációs lottó lényege:

Több számot lehet megadni, mint amennyit a normál játékban. Ilyenkor be kell jelölnöd a fix számokon kívül kombinációs számokat is.

Így kombinációkat kapsz, melyek mindig tartalmazzák a fix számaidat (a normál számokból 5 helyett akár 11 – az Euro-számokból pedig 2 helyett akár 8-at), illetve a kombinációs számaidat az összes lehetséges módon.

Röviden és tömören: Nagyobb nyerési esély, de drágább lottószelvény.

A számokat ilyen módokon tudod megadni:

eurojackpot kombinációs lottó lényege

Tehát például ha normál számokból 6 db-ot szeretnél játszani (A-val jelölve), akkor minimum 2, maximum 7 kombinációs számot választhatsz Euro-számnak (B-vel jelölve). 

Második lépésként (miután kiválasztottad, hogy alapjátékot vagy kombinált játékot játszol), el kell döntened, milyen módon szeretnéd kiválasztani a nyerőszámaidat.

Erre 3 mód létezik:

Normál kitöltés: Nincs más dolgod, mint a szelvényen látható 50 normál és 10 Euro-számból bejelölni a neked legszimpatikusabbakat.

Gépi kitöltés: Ebben a verzióban nem te választod ki a számokat, hanem egy gép tölti ki, véletlenszerűen.

Lottó generátor: Honlapunkon megtalálhatsz egy lottószám generátort, amelynek segítségével könnyedén legenerálhatod 1 kattintással a heti nyerőszámaidat.

Több lottót is feladhatsz egyszerre, ha meg szeretnéd növelni a nyerési esélyeidet. Egy lottószelvényen öt játékmező található, X-el kell megjelölnöd a számaidat.

Az Eurojackpot szelvényen egyébként találni fogsz egy másik szerencsejátékot is, melyet nyugodtan megjátszhatsz: Ez a joker.
Lottó feladás

Amikor sikeresen kiválasztottad a számaidat, és hogy hány játékmezőt szeretnél megjátszani, nincs más dolgod, mint feladni a lottószelvényt.

Ezt többféleképpen is megteheted:

Amennyiben kiválasztottad a neked szimpatikus módot, és kíváncsi vagy, hogy pontosan hogyan is kell feladni, olvasd el cikkünket, amelyben lépésről-lépésre megmutatjuk neked.

Fontos, hogy a játékban vannak megkötések (pl.: csak a 18. életévét betöltött felnőttek vehetnek részt a szerencsejátékban). Amennyiben még több információt szeretnél tudni a részvételi szabályzatról, azt ide kattintva érheted el.


Lottó feladási határidő

Meddig lehet Eurojackpotot feladni?

A szelvényeket szombat hajnali 5 órától a következő péntek estig, 19:00-ig lehet feladni.

Amennyiben kíváncsi vagy más lottó játékok feladási határidőire (vagy csak nem akarod mindegyik időpontot fejben tartani), mentsd el a könyvjelzőid közé lottószám és szerencsejáték oldalunkat: Kattints ide!

Sorsolás

Az Eurojackpot lottó sorsolás minden pénteken, 21:00-tól 22:00 óráig történik Finnországban, Helsinkiben.

Bár az Eurojackpotra nem jelentkezhetsz számhúzónak, más játékokra igen (Ötöslottó, Hatoslottó, Skandináv lottó).

Amennyiben számhúzónak jelentkeznél, olvasd el a témában írt cikkünket.

Nyeremény

Minél nagyobb találatról beszélünk, annál kisebb az esélye a nyerésnek. Ezért a nyeremény is akkor a legnagyobb, amikor a legtöbb számot találjuk el.

Ennek az egyik oka az, hogy nagy találat esetén kevés emberrel osztozunk a nyereményen. Amíg a főnyereményt általában 1-2 ember nyeri meg, addig a 6-os találatot (5+1) már gyakran 10-nél is több. Ekkor a nyereményalap annyi felé osztódik, ahány 5+1 találatos nyertes van (példánkban 10-zel osztódik).

Az Eurojackpot főnyeremény összege: Minimum (garantáltan) 10 millió euró (kb. 3 milliárd Ft). Ez minden héten folyamatosan nő, amíg valaki meg nem nyeri.

Amennyiben a Jackpot értéke eléri a 90 millió eurót, abban az esetben nem halmozódik tovább, hanem az alacsonyabb nyereményosztályokba kerül (például 5+1 találat, stb.).

Ha kíváncsi vagy az adott hét friss főnyereményére, azt mindig megtalálod oldalunkon.

A főnyeremény (5+2 találat), és az 5+1 találat nyereménye bruttó, tehát levonják belőle a személyi jövedelemadót. Ezek kifizetése euróban történik. Minden további nyereményosztály nyereménye nettó (nincs adó), és forintban kerül kifizetése.

Részletesebb információkat is kérhetsz a nyereményről telefonon a játékszervezőtől a +361 224 2600 számon.

Amennyiben nyertél, 90 nap áll rendelkezésedre, hogy felvedd a nyereményt.

Ha 200 ezer Ft alatti összeget nyersz (kisnyeremény), úgy nem szükséges külön eljárás. Ez esetben bármelyik lottózóban beválthatod a nyereményedet, vagy elektronikus játék esetén automatikusan jóváírják az egyenlegedben, sms regisztrációt követően pedig visszautalják neked.

200 ezer Ft feletti összeg esetén (nagy összegű nyeremény) már nyereményigénylési nyomtatványt kell benyújtanod bármely értékesítőhelyen, lottózóban. Ezután átutalással teljesítik számodra a kifizetést.

5 millió Ft feletti összeg esetén telefonon kell jelentkezni:

Még több információért (pl.: milyen adatokat kell megadnod a nyeremény átvételekor, stb.) olvasd el az erről szóló cikkünket!

Eurojackpot ára

Jelenleg (2019-ben) az Euro lottó ára körülbelül 2 eurónak, nagyjából 600-700 Ft-nak felel meg. Ez az alapjáték.

Amennyiben a teljes szelvényt meg szeretnénk játszani (mind az 5 mezőt), úgy 3250 Ft körüli összegbe kerül (650 Ft x 5).

Kombinációs játék esetében az ár az adott kombinációktól és a megjátszott számok mennyiségétől függően változhat: lehet akár 2500 Ft, de akár több tízezer Ft is.

Statisztika (nyerési esély)

A nyerési esély (annak az esélye, hogy legalább 2+1 találatot érsz el) 1 a 26-hoz. Ez azt jelenti, hogy ha egy ember legalább 2+1-es találatot akar elérni (mindenképpen nyerjen valamennyit), akkor 26 lottófeladási alkalom szükséges hozzá, hogy ez megtörténjen.

Ez elég jól hangzik.

Azonban ez a legvalószínűbb nyeremény, a találatok szerinti nyerési esélyek így néznek ki:

NyerőosztályTalálatok számaElméleti esély
"A" mező"B" mező
I. Jackpot521 : 95 344 200
II.511 : 5 959 013
III.501 : 3 405 150
IV.421 : 423 752
V.411 : 26 485
VI.401 : 15 134
VII.321 : 9 631
VIII.221 : 672
IX.311 : 602
X.301 : 344
XI.121 : 128
XII.211 : 42

Tedd próbára a szerencsét! És vegyél egy Eurojackpot szelvényt online.