Skandináv lottó kombinációk

 

A skandináv lottó egy nagyon népszerű fajtája a lottó játékoknak hazánkban. Cikkünkben azt vizsgáljuk, hogyan tudjuk a kombinációkat a javunkra fordítani.

Skandináv lottó szabályok

A skandináv lottó esetében 35 számból kell 7 számot kiválasztanunk, amelyből ha már 4-et eltalálunk, akkor nyerünk. Egy héten két húzás is van: egy kézi és egy gépi. A feladott szelvényünkkel mind a két húzáson nyerhetünk. Az alaptét 250 Forint. Egy szelvényt feladhatunk 1 vagy 5 hétre is, utóbbi esetben természetesen 5×250=1250 Fortintot kell fizetnünk. Lehetőségünk van továbbá kombinációkat is megjátszani, ez esetben a megjátszott számmezők számával kell megszorozni az alaptétet.

Skandináv lottó nyerőszámok

A Szerencsejéték Zrt. honlapján elérhetőek a skandináv lottó nyerőszámai egészen 1999-ig. Ezeket az adatokat letöltve azt vizsgáltuk meg, hogy milyen gyakran fordul elő az, hogy egy vagy több nyerőszám szerepel mind a kézi, mind a gépi húzásban az adott héten. 

skandinav lotto nyeroszamok

Összesen 1042 húzás  adatait vizsgáltuk meg és ebből csak 190 esetben fordult elő az, hogy nem volt legalább egy közös nyerőszám a két húzásban.

Kombinációk a biztos nyeréshez

Az egyik legkellemetlenebb érzés a skandináv lottózás során, ha ugyan sikerül 4 számot eltalálni, de nem ugyanazon a sorsoláson húzták ki őket, így nem nyerünk semmit. Kombinációk használtával azonban biztosak lehetünk abban, hogy ez nem történik meg. Ehhez a következőknek kell teljesülnie.

  • Válasszunk ki 10 számot és ennek rakjuk meg mind a 120 lehetséges kombinációját.
  • A kézi és a gépi húzás számai között lennie kell egy közös számnak, amit eltalálunk.
    Erre igen jó esélyeink vannak, hiszen az elmúlt húsz év adatai alapján az esetek több, mint 80%-ban van ilyen szám.
  • Ezen kívül a 9 számból még ötöt el kell találnunk.

Ha ezek teljesülnek, akkor biztos, hogy lesz legalább 20 darab 4-es találatunk. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak 4-es találatunk lehet, ez a legrosszabb eset.