mobilos sportfogadás

A mobilos sportfogadás fejlődése és előnyei

A mobilos sportfogadás megjelenése

A sportfogadási iparág komoly átalakuláson ment át az elmúlt években. Rengeteg országban vált elérhető az online sportfogadás azután, hogy korábban éveken át tiltották vagy nem engedélyezték az ilyen oldalak működését. Annak ellenére, hogy sok tízmilliárd dolláros már most is a szektor, fékezés nélkül fejlődik tovább és ehhez csak további lökést adott neki a pandémiás helyzet. És ma már egyáltalán nem arról van szó, hogy csak labdarúgásra fogadhatunk, minden létező sport minden létező piacára van esélyünk fogadni bárhonnan. És egy régen megismert lottózóhoz képest ma már ezek a platformok hihetetlen mennyiségű bónusszal és akcióval is csábítják az új fogadókat, nézzük csak meg mit kínál nekünk egy unibet regisztrációs bónusz, ahol a befizetett pénzünk teljes egészét visszakaphatjuk egy maximális összegig.

Léteznek ingyenes fogadási akciók is, de megemelt szorzók mellett például arra is van lehetőségünk, hogy visszakapjuk egy részét az elszenvedett veszteségeinknek. Sőt, nagy tornák, mint a FIFA 2022-es világbajnokság esetén ma már élő közvetítéseket is biztosítanak a legnagyobb fogadóirodák. Amelyek egyébként partnerségben vannak a legjobb mobilos fejlesztőcégekkel is, hogy a lehető legjobb élményt biztosítsák mobil eszközeinkre is. Nem meglepő, hiszen ma az összes sportfogadás többségét már valamilyen mobil eszközről bonyolítják.

mobilos sportfogadás

A mobilos fogadás előnyei

És a mobil eszközökről történő fogadásnak van néhány igen fontos előnye is. Azt mindenképp érdemes tisztázni előre, hogy ma már egyáltalán nem számít az, hogy milyen mobil eszközt használunk, akár telefon, akár tablet segítségével is ugyanúgy tudunk fogadni, mint egy laptopon. Nem számít az operációs rendszer és az sem, hogy mekkora az adott képernyő mérete. Vannak fogadóirodák, amelyeknek van dedikált applikációja, ezek segítségével már ujjlenyomatos azonosításra is van módunk, de kaphatunk a telefonunkra értesítést akkor, amikor fogadhatóvá válik egy általunk keresett vagy kedvelt esemény.

De ha nincs natív app, akkor sincs gond, tökéletesen mobilra optimalizált ma már minden mobilos fogadóiroda, ahol esetleg nem ezt látjuk, ott gondok vannak és érdemes azonnal elhagyni a platformot. A mobil sportfogadás legnagyobb előnye benne van a nevében. Mobil fogadást tesznek lehetővé, hiszen ma egy okoskészüléket már bárhova magunkkal tudunk vinni és így utazás közben, rokonoknál, nyaraláson ugyanúgy tudunk fogadni, mintha otthon ülnénk a szobánkban. Gondoljunk bele, pár éve még elképzelhetetlennek tűnt, hogy élő közvetítést nézzük mobilról és közben élőben fogadjunk is – ma már ez nagyon bevett és elterjedt gyakorlat.

sportfogadás előnyei

A felhasználói élmény is nagyon kiemelkedő. Minden online sportfogadó irodát úgy optimalizálnak, hogy az összes létező platformmal kompatibilisak legyenek, de hiába bármennyire is reszponzív egy weboldal, ma már ezek egyáltalán nem versenghetnek a mobil fogadóirodák előnyeivel. Mobilról teljesen könnyen végrehajtható a regisztráció, de egy fogadást 5-6 érintéssel meg lehet tenni, ha már regisztráltunk előzetesen. És ugye ma már szinte mindent mobilról intézünk, így a felhasználók azt keresik, hogy a fogadásaikat is mobil eszközről intézhessük.

Hiszen ha parkolhatunk mobilról, filmet nézhetünk, bankolhatunk, utalhatunk, zenét hallgathatunk, akkor nehogy már a sportfogadásaink miatt kelljen laptop elé ülnünk. Ráadásul ma a fogadóirodák már mindent ugyanúgy elérhetővé tesznek a felhasználók számára mobilon, mint asztali gépen, tehát különbséget nem fogunk érezni. A fogadóirodáknak is előnyös ez a konstrukció, hiszen jóval több időpontban, jóval több helyen tudnak az egyes felhasználók belépni és így játszani. Kvázi a mobilos fogadással a fogadók éjjel-nappal ott lehetnek a platformon.

Még sorolhatjuk tovább a jobbnál-jobb lehetőségeket

Ma már nagyon könnyen elérhető egy jó internetes kapcsolat szinte az egész világon, tehát az éjjel-nappali fogadás nem túlzás, főleg annak tükrében nem, hogy a globalizált világnak köszönhetően minden egyes percben van valahol egy

  • labdarúgó-meccs,
  • teniszmérkőzés
  • UFC összecsapás
  • vagy akár egy bandy-meccs, amire lehet fogadni.

És a mobilos fogadóirodák kínálnak ugyanúgy statisztikákat és leírásokat, mint asztali változataik. Úgyhogy amennyire előretört anno az online sportfogadás a hagyományos lottózókhoz képest, most annyira nyomja le az online sportfogadás asztali változatát a mobilos fogadás. És az sem súlyos gond, ha nincs internetünk, hiszen ma már a legtöbb városban van egy olyan tér vagy terület, ahol ingyen WIFI érhető el, de ugyanez a helyzet a nagy áruházakban, boltokban vagy reptereken is. Szóval már az internet sem túl nagy akadály.

Sok ember szeretné kipróbálni magát egyes sportok fogadásában, de szeretnének előtte kicsit gyakorolni. Ma már sok sportfogadó iroda mobilos verziója elérhetővé tesz ingyenes játékot vagy éppen gyakorló lehetőségeket, amikor fogadunk, de nem valódi pénzben és így természetesen nem is nyerhetünk valódi pénzt. Viszont legalább kipróbálhatjuk magunkat. Plusz ugye ma már vannak specifikus mobilos bónuszok is az egyes fogadóirodák mobilos verziójában, tehát plusz pénzt kaphatunk azért, ha mobilról játszunk egy adott oldalon.

Elég ha megnyitjuk valamelyik oldal verzióját mobilról és láthatjuk is, hogy szimplán azért, ha mobilról regisztrálunk és mobilról fogadunk, cashbacket vagy éppen extra bónuszt kaphatunk. És túl sokat nem is kell ezért tennünk, szimplán csak használjuk a mobilunkat a fogadáshoz minél többször. Ma már egyáltalán nem csak kivételes esetekben találkozhatunk ilyen ajánlatokkal, minden magára valamit is adó bukméker kínál ilyeneket.