online igaming

Projektköltség-kezelési technikák nagyszabású iGaming-projektekhez

Komoly beruházást tervez iGaming vállalkozásában? Várjon a nagyszabású projektek folytatásával, amíg meg nem tanulja helyesen menedzselni a projektköltségeit. Fejest ugrani anélkül, hogy a költségvetést gondosan összeállítaná, és tudná, hogyan kell megfelelően menedzselni, katasztrófát jelenthet bármelyik iGaming-üzlet számára.

Az alábbiakban néhány tipp és stratégia található a nagyszabású iGaming projektek költséggazdálkodásával kapcsolatban, rezidens üzleti szakértőnk, Caroline Grogerssen tollából.

1. Húzza ki a szükségtelen költségeket

A nagy online játék- és iGaming projektek sok időt, pénzt és erőfeszítést igényelhetnek. Ezek a költségek pedig idővel csak növekedhetnek, ha nem jól kezeli a projektet. Ezek csökkentésének egyik módja a költségek tudatos redukálása.

Keressen módokat a projekthez szükséges folyamatok ésszerűsítésére. Egyszerűsítse a folyamatot a munkamenetek és a hatékonyság maximalizálásával. Használja a rendelkezésére álló eszközeit, vagy keressen módot hozzájuk férni, hogy anélkül gyorsítsa a munkafolyamatot, hogy kapkodásba torkollna.

Tegyük fel például, hogy frissíti weboldala tartalmát, hogy előnyt szerezzen a többi magyar online kaszinóval szemben. Ez a projekt magában foglalja a teljes weboldal átalakítását az új terveknek megfelelően. Ahelyett, hogy az új weboldalt a semmiből építené fel, használjon sablont és szabja személyre.

2. Legyen reális az online játék üzleti költségvetésével

Ismerje meg költségvetésének korlátait, és tervezzen ezen határok mentén. A legtöbb online kaszinótulajdonos tudja ezt, ám néha elfelejtik követni, amikor nyakig benne vannak a munkában. Ahogy a bölcs Dave Ramsey mondja, Ön mondja meg a pénzének, hová menjen a költségvetésben, így nem kell azon tűnődnie, hogy hová lett.

Tegyük fel, hogy Ön online kaszinótulajdonos, és szeretné, ha a magyarországi online kaszinók közül az Öné lenne a legjobb. Ahhoz, hogy idáig eljusson, először el kell köteleznie magát egy nagyszabású iGaming projekt mellett, ám ne becsülje alá a költségeket. Azt is jobb elkerülni, hogy túlbecsülje a költségeket, mivel ez is káros hatással lehet a pénzügyeire.

Szeretne ihletet meríteni más iGaming cégektől, akik már sikeres projekteket hajtottak végre? Nyugodtan böngésszen köztük, s az egyik legjobb hely erre a online rulett oldala. Az oldalon megtalálható a legjobb magyar online kaszinók listája, amelyeket nem szabad kihagyni.

3. Fogadjon fel iGaming szakértőket a projekthez

Ne vállalja magára a projektköltségek kezelésével kapcsolatos összes felelősséget. Ehelyett hívjon segítségül valakit, aki jobban ért hozzá. Fogadjon fel egy pártatlan harmadik felet, aki ismeri az iGaming ipar működését, és aki tudja, hogyan csökkentheti a projektköltségeket.

Ha nem szeretné, hogy bárki más kezelje a finanszírozását, fontolja meg költséggazdálkodási tanácsadó felvételét. Ő segíteni fog megérteni a jelentős projektfinanszírozás kezelésének árnyalatait. Egy költséggazdálkodási tanácsadótól azt is megtanulhatja, hogyan kell jobban menedzselni a finanszírozást, semmint online útmutatókból merítve.

4. Azonosítsa be a legrelevánsabb KPI-okat

Egy hatalmas iGaming projekt vállalása és elindítása nem elegendő a sikerhez. Mielőtt odaérne, tudnia kell, hogy melyik ponton mondja azt, hogy sikerrel járt vagy kudarcot vallott. Itt jönnek képbe a KPI-ok, avagy a legfontosabb teljesítménymutatók.

A teljesítménymutatók a rendszer sikerének mérésére szolgálnak. Minden KPI egyedi, az adott projekthez és vállalathoz igazodik. Néhány gyakori KPI a projektköltség-kezelésben:

  • Tényleges költség
  • Költség szórás
  • Megkeresett érték
  • Tervezett érték
  • A befektetés megtérülése (ROI)

5. Futtasson készenléti terveket

Rendkívül fontos, hogy mindig ismerje fel az adott körülményeket. Döntse el, mikor van itt az ideje módosítani a tervet, vagy haladhat-e tovább a tervezett módon. A döntései meghozatala előtt győződjön meg róla, hogy reálisan látja a helyzetet, és ismeri az összes lehetséges kimenetelt.

Kiváló példa a COVID-19 járvány megjelenése. A magyar kaszinókat is beleértve, több ezer európai vállalkozásnak kellett bezárnia a járvány miatt. Ezen vállalkozások közül soknak kellett áttérnie az internetes alternatívákra.

6. Határozza meg, min kell változtatnia

Ha már a változásról beszélünk – van, hogy az általunk vállalt projektek késnek vagy megváltoznak. Ezekben a pillanatokban elengedhetetlen, hogy alkalmazkodjon az ember. Határozza meg, hogy mely folyamatokon kell változtatnia, és mit tud változatlan formában folytatni.

Tegyük fel például, hogy a projektben részt vevő emberek nem hatákonyak, annak ellenére, hogy támaszkodna rájuk. Ahelyett, hogy ragaszkodna a csapatához, engedje el őket. Keressen valakit, aki jobban bírja a terhelést és az ütemtervet.

Konklúzió

Tanuljon meg merésznek lenni és kockáztatni online kaszinócége nagyszabású projektei kapcsán. Használja a fent említett költségvetés-kezelési technikákat online kaszinóüzlete fejlesztéséhez. Ha legközelebb nagy projektbe vág, tudja, mit kell tennie.