lottó

A szerencsejáték királya az ötöslottó, pedig vannak izgalmas alternatívák

Az ötöslottó a szerencsejátékok közül igen nagy múltra tekinthet vissza, mégis napjainkig nem csökken az érdeklődés. Ennek több oka is lehet, nevezetesen, hogy az elmúlt több mint 60 év alatt számos lehetőséget volt szerencséje kipróbálnia a játéknak, így megtalálhatta a legideálisabb rendszert ahhoz, hogy minél több érdeklődőt vonjon be. A szerencsejáték világában egészen az 1980-as évek végéig egyedüli, nagy érdeklődéssel bíró játék volt, majd ezután jött be a hatoslottó, napjainkban pedig már több vetélytársa is akad, mint például a skandináv lottó, vagy az akár 90 millió €-os főnyereménnyel kecsegtető EuroJackpot vagy az euromillions.

Az idő múlása mégsem szorította háttérbe az ötöslottó népszerűségét, időszakról időszakra próbálták a nyeremények nagyságát és formáját is változtatni, így jöttek be az autók, lakások, nyaralók nyertesei is. Kipróbálták a nyereményalap-hányad alapú nyeremények kiosztását is, ám ez annyira nem volt népszerű megoldás. A legnagyobb változást a szerencsejáték ötöslottó világában a halmozódásos rendszer hozta, ami után az emberek sokkal több szelvényt vettek, sőt, pár nyeremény nélküli hét után kitört az úgynevezett „lottóláz is”.

lottósorsolás

Porondra lépett a hatoslottó

A hatoslottó alapjaiban ugyanúgy működik, akár az ötöslottó, mindössze itt a 45 számból hatot kell megjelölni, míg az utóbbinál 5 szám szükséges a 90 közül a teljes nyereséghez. Érdekesség, hogy az ötöslottót nevezhetjük talán a legnépszerűbbnek, pedig a nyerési esélye 5x nehezebb, mint a hatoslottónál. Ennek oka lehet talán a magasabb nyereség elérése, ami persze nem biztosítható a nyerési arányok kisebbsége miatt.

Soha nem látott nyereményeket hozott az eurojackpot

Az eurojackpot 2012-ben jelent meg a piacon, 2015-től kezdve pedig már 18 európai ország lakosságának nagykorú tagjai vehetnek részt benne heti rendszerességgel. A legnagyobb fékezőerő a játék kapcsán talán az lehet, hogy a nyerési esély itt összevetve a hatoslottóéval, 12-szer nehezebb, de nem is csoda, ha a hatalmas összeget tekintjük, amit a játékkal nyerni lehet. Előnyére válik azonban, hogy már kisebb találatokkal is elég magas összegeket lehet nyerni. Játékszabályaiban azonban roppant hasonló a „testvéreihez” képest, csupán itt 2 számmezős számtábla kitöltése is szükséges a 7 szám megadásához.

Az euromillions kínálja a legnagyobb összegeket

Az euromillions tartozik még az ötöslottó egyik legnagyobb versenytársai közé. Minden idők legmagasabb főnyereményét kínáló lottójátéka, ahol a jackpot megnyerésével akár 190 millió euró is tulajdonosra lelhet. Épp ezért is, mint ahogy az eddigiekben is észre lehetett venni, minél magasabb a nyeremény, annál kisebb a nyerés esélye. A játék 15 évvel ezelőtt indult, és azóta mindössze 2011-ben egyszer sikerült megnyerni az akkor még „csak” 185 millió eurót. Játékszabályait tekintve az eurojackpothoz hasonlóan 2 számmezős számtábla kitöltése szükséges. Egyetlen hátránya, hogy Magyarország nem tagja azon országoknak, amelyek szerencsejáték szolgáltatói részt vesznek az euromillions szervezésében, így csak online módon lehet részt venni a játékban.

Népszerű a joker sorsolás

A joker funkció mindegyik lottólehetőségnél előkerül, melynek lényege, hogy a játékos jobbról-balra sorrendben eltalálja a joker sorsoláskor kihúzott számokat. Itt meg lehet adni akár saját joker számokat, azonban Szrt. rendszere által random módon kiválasztott joker számsorra is lehet fogadni.

Érdekes, hogy megannyi alternatíva mellett is az ötöslottó számit a legnépszerűbbnek napjainkban, persze sok mindennel lehetne magyarázni a nyerési esélyeken át a nyeremény összegéig. Valamint most már online módon is lehet intézni fogadásainkat és tétjeinket, így akár könnyedén lehet kombinálni több féle lottólehetőséget és otthonról pár gombnyomással több játékban is részt venni.